WhatsApp Image 2019-09-27 at 18.02.50

Ce NU avem voie să luăm în bagajul de mână?

Bagajul de mână este acel bagaj inclus în prețul biletului, pe care avem voie să îl luăm cu noi la bord, gratuit. Acest bagaj va trece printr-un control de securitate și trebuie să îndeplinească anumite condiții, în ceea ce privește conținutul. Dimensiunea și gratuitatea lui depind de la companie aeriană, la companie aeriană. Dacă la companiile low-cost precum Ryanair sau Wizzair îți este permis să iei cu tine la bordul avionului doar un bagaj mic de mână, de dimensiunea unui rucsac, la majoritatea companiilor de linie poți avea la bord două bagaje de mână, un bagaj de dimensiunea unui troler și încă o geantă mai mică. De asemenea, la o mare parte din companiile de linie ai inclus și bagajul de cală în tariful biletului. Despre toate astea vom discuta într-un articol separat.

O mare parte din noi călătoresc în vacanțe doar cu bagajul de mână. Așa facem și noi. Ba chiar recent, am început să călătorim doar cu un rucsac/persoană. Ni se pare mai practic, mai ales în city break-uri, când nu mai târâim de trolere pe străzile cu piatră cubică. De la haine, la cosmetice și suveniruri, bagajul de mână ne-a ținut loc de “dulap” pentru 2,3,4 zile sau chiar și pentru o săptămână uneori.

Dar ce NU avem voie să punem în bagajul de mână? 

Pentru că lista obiectelor permise este cu siguranță mai mare decât cea a obiectelor nepermise, am făcut o listă în care am încercat să cuprind toate tipurile de obiecte ce NU ne sunt permise spre a fi luate la bord.

  • Lame și orice articol ascuțit (briceag, foarfecă, forfecuță de unghii, lame de ras, andrele, cuțite, seringi, tirbușon, topoare, etc.);
  • Arme de foc, cartușe, muniție, arme de jucărie, replici de arme;
  • Lichide a căror recipient depășește 100 ml (apă, suc, alcool, parfum, loțiuni, creme, pastă de dinți, etc.); Cosmeticele lichide sub 100 ml trebuie depozitate într-o pungă transparentă, cu închidere tip ziplock.
  • Recipiente tip spray (sau aerosoli) ce depășesc 100 ml.
  • Substanțe inflamabile.

Așadar, lista nu este așa restrictivă. Și da, ai voie cu dulciuri, fructe, sandwichuri, brânzeturi, prăjituri home-made, flori, cosmetice de maxim 100 ml sau medicamente (pentru recipiente mai mari de 100 ml aveți nevoie de rețetă). Ai voie și cu electronice, de la telefon, laptop, încărcătoare, aparat foto, țigări electronice, la placă de păr, feon, drot, etc., doar să le scoți din rucsac la controlul de securitate și să le pui separat într-o lădiță. În ceea ce privește mâncarea, nu vă recomand să luați cărnuri crude, în schimb cu mâncarea gătită nu am avut niciodată probleme. De la burgeri și cartofi prăjiți, la shaorma, nu mi-au fost niciodată oprite. Doar pe aeroportul din New York credeam că voi rămâne fără cele două meniuri cu burgeri de la Five Guys, pe motiv că trebuie să le împărțim cu cei de la security. Bine că a fost doar o glumă. 🙂

Ți-au fost oprite vreodată obiecte la controlul de securitate?

Mai poți citi și ...

LASA UN COMENTARIU

Caută cazare

Booking.com