WhatsApp Image 2022-09-01 at 2.32.04 PM (1)

O zi în Strasbourg

În road tripul nostru din Alsacia, am poposit o zi în Strasbourg și bine am făcut. Plecasem din Mulhouse către Colmar unde aveam să stăm două nopți, așa că am zis să ne oprim câteva ore în Strasbourg, urmând ca seara să ne întoarcem în Colmar pentru a ne caza. Strasbourg înseamnă civilizație, înseamnă arhitectură perfect conservată, un mix de influențe germane și franceze, înseamnă curățenie, bun simț, atenție la detalii, înseamnă un orășel perfect în care probabil ai vrea să îți crești copiii. Este o combinație între șarmul franțuzesc și disciplina nemțească. Nu degeaba Parlamentul European se află aici.

Bun, dacă ți-am captat interesul și deja te vezi plimbându-te pe străduțele perfecte ale acestui oraș (nici o bordură mai sus, nici o bordură mai jos) sigur te întrebi care este cea mai practică soluție de a ajunge aici…

Cum ajungi în Strasbourg?

Zbouri directe din România către Strasbourg din păcate nu mai avem… dar, există alte soluții:

Zbor către Mulhouse (Wizzair are oferte destul de bune) + Flix Bus/Tren din Mulhouse. Din Mulhouse până în Strasbourg sunt aproximativ 120 km.

Zbor București-Strasbourg cu escală în Frankfurt. (Lufthansa de exemplu are zboruri zilnice)

Zbor București – Frankfurt, FlixBus/Tren din Frankfurt către Strasbourg, varianta cea mai consumatoare de timp, întrucât sunt aproximativ 220 km între Frankfurt și Strasbourg.

În opinia mea, clar varianta celor de la Wizzair București – Mulhouse este cea mai avantajoasă, întrucât vei putea descoperi în traseul tău minunata zonă a Alsaciei.

Unde te cazezi în Strasbourg?

Ca în orice oraș turistic este de preferat să te cazezi cât mai în centru, mai multe cafenele, mai multe restaurante, mai multe obiective turistice, mai multe magazine, dar și prețuri mai mari în același timp. În funcție de bugetul și nevoile fiecăruia, poți opta pentru una din variantele pe care Booking ni le oferă. În medie, tarifele sunt de 50 euro pentru cazările de două stele, 80 euro pentru cele de trei, și așa mai departe.

Oferte de cazare în Strasbourg găsești aici.

Ce mâncăm în Strasbourg?

Nu rata restaurantul La Fignette, un local cozy, frecventat de localnici. Meniul zilei costa 13 euro și avea inclus antre, fel principal și desert. Aici am mâncat cele mai bune Spaetzle cu pui.

Ca în toată regiunea Alsaciei, la baza meniurilor afișate în fața oricărui restaurant se află un mix cultural, format din influențe germane, elevețiene și mai ales, franceze.

Bretzel – îi găsești la orice colț, la orice supermarket, proaspeți, călduți. O gustare perfectă pentru a-ți potoli foamea. Flammekeuche – Tarte flambee – Un fel de pizza franțuzească, garnisită cu brânzeturi de toate felurile și nelipsita ceapă. Spatzle – paste din ou, servite cu diferite garnituri, cele mai populare fiind compuse din carnea de porc. Supa de ceapă – servită cu o crustă rumenită de brânzeturi și pâine prăjită. Quiche – cu somon, brânzeturi, pui, spanac sau jambon, servit cu salată. Vin fiert – roșu sau alb, este de neratat, mai ales pe timpul iernii. Ține de cald. ?

Dacă ajungi în Strasbourg în perioada sărbătorilor de iarnă, profită de food court-urile târgurilor de Crăciun, sigur vei găsi ceva pe gustul tău și este cel mai bun mod de a te bucura de cultura locală. De la supe, cărnuri de tot felul, garnituri (în mare parte cartofi), la deserturi delicioase, comercianții au soluții pentru toate papilele gustative și pentru orice buzunar.

Ce vizităm în Strasbourg?

Strasbourg este un muzeu în aer liber, un muzeu situat pe malul stâng al fluviului Rin, străbătut de un afluent al acestuia. Simpla plimbare de-a lungul râului, printre clădirile frumos decorate cu grinzile de lemn specifice regiunii a reprezentat pentru noi atracția preferată a orașului.

Asta nu înseamnă că Strasbourg nu oferă o listă plină cu obiective turistice.

Petit France este unul din cele mai pitorești centre istorice ale Europei. Așa cum am mai spus, mi s-a părut cel mai frumos „obiectiv turistic”. Cu străzile sale pietruite și podulețele medievale, este locul perfect de a te bucura și a admira istoria locului. Tot aici se află Pont Couverts, ansamblul de poduri și turnuri construite în secolul 13, pentru a proteja orașul.

Catedrala din Strasbourg este un alt obiectiv turistic ce trebuie inclus în lista de atracții de bifat. Cunoscută și sub numele de Catedrala Notre Dame din Strasbourg, este considerată de mulți cea mai frumoasă catedrală gotică din Europa.

Place Kleber este piața centrală a Strasbourgului, unde poți lua prânzul sau poți savura o cafea la una din terasele din jur. Dacă vizitezi orașul în apropierea Crăciunului, te vei bucura de atmosfera de basm din această piață, pentru că în Piața Kleber se organizează târgul de Crăciun anual, iar Strasbourg mai este cunoscut ca și „Capitala Crăciunului”. O altă piață foarte populară este Place Gutenberg, o piațetă mai mică, dar la fel de șarmantă, reprezentând de asemenea o alegere bună pentru cei care doresc să ia prânzul și să se bcuure de gastronomia alsaciană.

Palais Rohan, construit în 1700 este o capodoperă arhitecturală și adăpostește astăzi trei mari muzee: Muzeul Arheologic, Muzeul Artelor Decorative și Muzeul Artelor Frumoase.

Barajul Vauban este o altă atracție situată în apropierea centrului istoric al orașului unde veți putea surprinde câteva imagini instagramabile.

Dacă dorești să vizitezi Parlamentul European, este bine să știi că acesta se află vizavi de Parc de l’Orangerie, ceva mai departe de centrul istoric al orașului. Intrarea este gratuită, iar turul este ghidat și durează în medie 60 de minute. Rezervări se pot face aici. Nu uita să ai la tine buletinul sau pașaportul.

Ei bine, acestea fiind scrise, abia aștept să „aud” părerile voastre despre Strasbourg. Cu vi s-a părut acest oraș francez, dar cu atâtea influențe germane? Dacă nu ați apucat să-l vizitați încă, las mai jos câteva poze care să vă convingă.


		

Mai poți citi și ...

LASA UN COMENTARIU

Caută cazare

Booking.com