h-b-g

O zi în Girona – Ghid de călătorie

O noapte din vacanța noastră în Costa Brava am decis să o petrecem în Girona, un orășel medieval, situat in nordul Cataluniei și bine am făcut!  Despre tot ce trebuie să știi înainte de a pleca în Costa Brava am scris în detaliu aici. 

Cum ajungi în Girona?

Dacă pleci din Barcelona, poți ajunge în Girona cu trenul, direct, durata călătoriei fiind de aproximativ 40 de minute. Trenul poate fi luat de la stația de tren Barcelona Sants iar prețul biletului este de 13,40 euro/sens dacă este achiziționat pentru călătoria dus-întors și 17,40 euro doar pe un sens.

Biletele de tren pot fi achiziționate aici.

Noi am plecat din Lloret de Mar, stațiunea în care am stat cazați timp de 5 nopți și am optat pentru autobuzul ce face legătura între cele două. Bine, era și singură variantă, Lloret de Mar fiind prima stațiune de pe coastă în care transportul pe calea ferată se termină. 

Tariful unui bilet de autobuz a fost de 5,90 euro și durata călătoriei de aproximativ o oră.

Plecările se fac din stația de autobuze, din centrul stațiunii iar biletele pot fi achiziționate de la șofer, cu condiția că bancnotele maxim acceptate sunt cele de 20 euro. 

Autogara din Girona

Cazarea în Girona

Pentru o cameră dublă am plătit 54 euro/noapte. Cazarea nu era chiar centrală, aveai de mers aproximativ 30 de minute pe jos până în centrul vechi al orașului, însă am ales printre cele mai ieftine cazări de pe booking, cu condiția să aibă baie în cameră și review-uri bune. Așa că ne-am cazat la Bed&Breakfast 10 Girona. Acceptabil, curat însă cu o singură problemă; lipsa ușii la toaletă și când zic toaletă, mă refer la tron. Practic, în afara ușii de la intrare totul era un open space de-a binelea. 

Oferte de cazare în Girona găsești aici.

Ce vizitezi în Girona?

Exact la intrarea în centrul vechi al orașului, dinspre Playa de Catalunya, lângă Pont de Pedra există un punct de informații, de unde vei putea face rost de o hartă a orașului. În plus, doamnele de ghișeu sunt foarte drăguțe și bifează pe harta fiecărui turist cele mai populare atracții, în funcție de timpul pe care îl vei petrece în oraș. 

În partea stângă – centrul de informații

Noi am hotărât să pornim spre Catedrala din Girona cunoscută și drept Catedrala Sf. Maria, cu oprire la Pont de Sant Augusti. Deși peste tot se recomandă podul Pont de les Peixateries Velles, gândit de Gustave Eiffel, cel care a proiectat Turnul Eiffel, noi am ales Pont de Sant Augusti pentru a admira clădirile colorate de pe malul râului Onyar.  Asta nu înseamnă că trebuie să ratezi Pont de les Peixateries Velles, asemănările dintre el și celebra construcție din Paris le vei observa imediat.

Catedrala este de-a dreptul impresionantă prin măreție și arhitectură. Biletul de intrare în catedrală și în muzeul de la baza ei costă 7 euro/persoană și include un ghid audio. 

Pentru că era foarte cald și voiam să ne mai odihnim ne-am așezat la o terasă de pe lângă catedrală. Terasa se numea Vadevins El Cau del Llop și o recomand atât pentru prețuri cât și pentru aperitivele gustoase. Am fi vrut să testăm și felurile principale dar cina se servea după ora 6.

Odată cu lăsarea serii, poți opta pentru o plimbare de-a lungul zidurilor vechii cetăți. Priveliștea panoramică de pe zidurile fortificate îți asigură un apus de neuitat. 

Noi atât ne-am propus să vizităm din lunga listă de obiective, fiind limitați de timp și vrând în mare parte să ne relaxăm, dar Girona dispunde de o listă numeroasă de atracții, Muzeul Cinemaului, Muzeul de Artă, Parcul La Devesa, Băile Arabe sau Catedrala Sant Felieu fiind doar o parte din ele.

Seara ne-am retras în partea nouă a orașului, la un pub numit Konig savurând o bere San Miguel și celebrii patatas Bravas. (cartofi prăjiți cubulețe cu un sos ușor picant) 

Pentru că am nimerit exact în perioada unui festival – Solar Sound, ce avea loc în Parcul Migdia, am petrecut prima și ultima seară în Girona pe ritmuri de muzică house.

Dimineața ne-am întors în Lloret de Mar, dornici de o zi de plajă, soare și mare.

Mai poți citi și ...

LASA UN COMENTARIU

Caută cazare

Booking.com