WhatsApp Image 2022-09-21 at 4.36.01 PM (8)

Excursie de o zi în Isla Mujeres, Mexic

Într-una din zilele petrecute în Cancun, experiență despre care am povestit aici, am ajuns pe Isla Mujeres, o insulă exotică, cu nisip fin și alb, apă turcoaz și palmieri încărcați de nuci de cocos. Practic, un peisaj paradisiac. Despre cum am ajuns din Cancun până aici, care sunt costurile și care sunt atracțiile turistice, vom discuta în continuare.

Cum ajungi din Cancun în Isla Mujeres?

Avem de ales din mai multe variante, unele mai ieftine, dar puțin mai complicate, în funcție de locația în care te afli și altele puțin mai scumpe, dar mai rapide și practice. Oricare din variante va include feribotul, dar plecările se fac din mai multe locații din Cancun, astfel prețurile sunt diferite.

Feribotul din portul Punta Sam către Isla Mujeres costă 370 MXN călătoria dus-întors. (19 USD) Au loc 4 plecări pe zi, ferobotul fiind unul cargo, inclusiv pentru mașini. Orarul actualizat al plecărilor îl găsești aici.

Feribotul din portul Puerto Juarez costă 462 MXN călătoria dus-întors. (24 USD) Plecările au loc din jumătate în jumătate de oră.

Feribotul din Playa Tortugas costă 512 MXN călătoria dus-întors. (26 USD) Plecările au loc din oră în oră.

Feribotul din Playa Caracol costă 512 MXN călătoria dus-întors. (26 USD) Plecările au loc din oră în oră.

Pentru Puerto Juarez, Playa Tortugas și Playa Caracol găsești aici orarul actualizat al plecărilor.

Transportul în Isla Mujeres

Ei bine, Isla Mujeres, sau Insula Femeilor, are o lungime de doar 8 km și o lătime de aproximativ 800 m. Pe Isla Mujeres, singurele mijloace de transport prezente sunt cele turistice, taxiurile, mașinuțele de golf și scuterele, ce pot fi închiriate, precum și câteva autobuze turistice, de tipul city-tour. De asemenea, mai poți opta pentru închirierea unei biciclete.

Noi am optat pentru clasicul mers pe jos, am ajuns pe Isla Mujeres la ora 12 și cele 6 ore petrecute pe insulă au fost suficiente pentru a o explora, a ne bucura de mare și a lua prânzul.

Ce vizităm pe Isla Mujeres?

Cum am iesit din port, am „virat” la stângă și am mers până în capătul insulei pentru a ne relaxa la soare, pe cea mai celebră plajă din Isla Mujeres, Playa Norte. Pe drum veți găsi o mulțime de restaurante, magazine, buticuri și supermarket-uri, numai bune pentru a vă aproviziona cu răcoritoare și gustări. De-a lungul insulei, se întind o mulțime de alte plaje idilice, unele private, altele publice, cu șezlonguri, sau fără, în funcție de preferințe.

Apa de pe Playa Norte este ideală pentru familiile cu copii, adâncimea apei este foarte mică și ai de mers câțiva zeci de metri pentru ca apa să îți treacă de genunchi, motiv pentru care am revenit pe una din plajele din apropierea portului, numită Playa Centro. Priveliștea era minunată, dar am preferat bălăceala și înotul pe Playa Centro. Două șezlonguri și o umbrelă au costat aici 300 pesos.

Punta Sur este cel mai sudic punct de pe Isla Mujeres și cel mai estic din întregul Mexic. Acest parc oferă numeroase plaje, sculpturi, poteci și vederi memorabile la Marea Caraibilor. Intrarea în parc este 30 de pesos și locația este deschisă de la ora 7 dimineața, la ora 17 pm.

În drum spre Punta Sur te poți opri la Tortugranja, o plajă frecventată de broscuțele țestoase.

Dacă petreci mai mult timp pe insulă, poți opta și pentru Garrafon Natural Reef Park. Garrafon este un parc natural evidențiat de recife, stânci și peisaje oceanice frumoase, unde vă veți bucura de activități precum caiac, snorkeling, drumeții, ciclism și tiroliană. Costul unui bilet de intrare este de 66 USD, dar dacă achiziționezi biletele online cu minim 3 zile înainte, beneficiezi de un extra discount de 25%. Mai multe detalii găsești aici.

Cam atât despre Isla Mujeres. Era să uit, suvenirurile sunt ceva mai scumpe decât în zona hotelieră din Cancun, unde ofertele sunt mai multe și mult mai scumpe decât în centrul orașului Cancun, așa cum am mai discutat în articolul despre Cancun, aici.

Mai poți citi și ...

LASA UN COMENTARIU

Caută cazare

Booking.com